Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/3/5/charterhilde.no/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464 kjære Norge =) - charterhilde.no

kjære Norge =)

Kjære Norge ,

Jeg har bodd mange år i utlandet og jeg har følt en stolthet hver gang jeg har sagt ordene ”I am from Norway”. Du representerer et fredelig land langt oppe i Nord.  Som Normann kan du reise hvor du vil, gå hvor du vil , og tenke hva du vil. Din vakre natur forhekser enhver som får oppleve deg. Dine årstider er så markante at man aldri kan ta feil av hvilken måned vi er i.

Jeg føler meg ekstra heldig :

 Når jeg kan slukke tørsten med å drikke rent,kaldt og klart vann rett fra springen. Det er ikke mange land i verden man kan gjøre det.

Når jeg bader i havet ditt. De friske salte bølgene som slår mot ansiktet mitt når jeg bader en sommerdag. Da føler jeg hundre prosent lykke!

Når barna våre kan være ute å leke  og gå til skolen uten tilsyn.

Når jeg kan gå tur på kvelden uten å føle meg redd.

At jeg har friske tenner fordi vi har hatt skoletannlege gjennom skoletiden.

Den gangen når jeg og sønnen min havnet i en alvorlig bilulykke. Sykebilene kom, vi kom til sykehuset i tide med de vennligste sykepleiere og de dyktigeste legene som klarte å få oss tilbake til livet igjen.

Å vite at alle barn i Norge har rett til skolegang

Jeg er så stolt av deg Norge for at du er et land som åpner dørene dine for andre mennesker i verden som har det vondt. Jeg blir ekstra forelsket i deg når du setter igang veledighets arrangementer. Når vi viser at vi bryr oss og gjør noe ekstra for menneskeheten.

Du gir meg håp når du ØNSKER at rasisme skal forsvinne, at homofile skal ha de samme rettigheter som alle andre, at handicappede skal få et enklere liv, at mennesket er like mye verdt enn om du er liten eller stor, ung eller gammel,  likestilling, verdighet og respekt. Når ønsket og viljen er der, er vi på vei, enn om det desverre er en lang vei fortsatt.

Jeg blir hoppende glad når jeg ser at kulturen får lov å utfolde seg mer. At vi har ytringsfrihet!

Jeg blir beruset når når vi tørr å involvere oss. Kjempe for sannheten og kjærligheten for hverandre.

Jeg omfavner deg kjære Norge og hvisker i ditt øre: Din viktigeste oppgave mitt kjære land, er at det skal være plass for ALLE!

Hilde Skovdahl 

Tilbake til HJEM