Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/3/5/charterhilde.no/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464 Hvordan kan man kritisere 17-mai talen til Jakob Semb Aasmundsen (19) ? - charterhilde.no

Hvordan kan man kritisere 17-mai talen til Jakob Semb Aasmundsen (19) ?

Hvordan kan man kritisere en ung mann som bare ønsker å sette fokus på en fordomsfri fremtid?
17 mai 2015 i Tønsberg står en ung mann ved navn Jakob Semb Aasmundsen (19 år) og holder en fantastisk tale, der det hele egentlig handler om at det skal være plass for alle. Han ber oss bare om å være fordomsfrie og inkluderende.
Han begynte sin tale «Hei, jeg heter Jacob. Jeg er feminist, ateist og homofil.»
Jakob går IKKE til angrep mot noen og heller ikke til de som er troende. En tale om et ønske om en fordomsfri fremtid.
Av alle mennesker, er det de voksne som kan finne på å klage på denne talen. Nemlig Ulf Reidar Dahl, lederen av Velforeningenes fellesråd i Tønsberg, som på vegne av sin forening går inn og klager på talen.
Ulf Reidar Dahl er 72 år gammel, jeg repeterer 72 år gammel … Han er en voksen mann og er leder av Velforeningenes fellesråd i Tønsberg. Han og hans forening, og på vegne av syv andre foreninger (uten navn) kritiserer Jacob for sitt ønske om en fordomsfri fremtid. De mener at dette skal man ikke snakke om på grunnlovsdagen.
Dette mener jeg er mobbing på høyt nivå. Dette gjelder også alle de andre voksne som gikk under talen til den unge mannen og som i ettertid har klaget over talen. La meg påminne dere om at vi voksne skal liksom være forbilder for barna våre. 
Ytringsfrihet i dag er totalt blottet for moral og nestekjærlighet!
Skal vi ikke hylle og hjelpe fram de unge? Spesielt når de uttaler seg vakkert og følsomt! Skal vi ikke hylle mennesket, og stå sammen og kjempe mot fordommer, og være generøse mot hverandre?
Det å kritisere en ung person kan gi de mest katastrofale konsekvenser! De har lettere for å miste selvfølelsen sin, og sårbarheten er på sitt høyeste. At voksne mennesker girer opp under mobbing, er totalt uakseptabelt.
Jeg personlig tror at de som kritiserer er rett og slett redd for det ukjente, og med å reagere så sterkt på talen til Jacob gjør man jo fort sine egne tanker.
Jeg blir nysgjerrig og tenker, hva er det dere fortrenger? Skjuler dere noe? Var Jacob borte i noe du/dere ikke vil snakke om? Slapp av, det gjør ikke noe. For du skjønner vi er mange her ute som ikke dømmer, så lenge du ikke mobber.
Deres argument er at det er BARNAS DAG og at denne talen ikke passer på 17 mai! Ja det er nettopp det 17 mai er, DET ER BARNAS DAG, og er det ikke akkurat da det er viktig å la de unge tale?!
Til deg kjære Jakob Semb Aasmundsen; «Jeg roper ut et stort HURRA FOR DEG! Gå med hevet hode og vit at du har gjort en veldig fin handling for fremtiden!»
DET SKAL NEMLIG VÆRE PLASS FOR ALLE! 
Skrevet av CHARTER-HILDE (Hilde Skovdahl)

her kan dere se saken  http://www.tb.no/Sju_velforeninger_har_levert_klage_p__Jakobs_tale-5-76-72987.html

 

Tilbake til HJEM