Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/3/5/charterhilde.no/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464 "Under Badehetta" 5. (fast sommerspalte i Gjengangeren) - charterhilde.no

"Under Badehetta" 5. (fast sommerspalte i Gjengangeren)

Jeg ELSKER god service! Det har jeg funnet både i Texas og her i Horten. God service er de få gangene der du føler deg som prinsessen eller prinsen, som en litt viktig person som kjøper akkurat dette produktet. Du får en klapp på skulderen for at du kjøper det. Litt teit men sant, så vidunderlig er den lille ironien.  Hverdagen blir plutselig mer morsom og spennende og du ønsker å komme tilbake til der du opplevde akkurat denne følelsen.

I Texas er nok denne gode servicen ikke bare god handel, men grunnen til at nesten alle går rundt med en liten pistol i lomma. Her i Horten er det fordi vi ønsker god handel og at man ønsker å ivareta det koselige.

Nå til pinsen i vår. Min kjære sønn var på besøk fra Lillehammer, der han forøvrig studerer til å bli psykolog …. Hm, jeg lurer på hvorfor han har valgt akkurat dette studiet med meg som mor? …. År etter år har han sett sin kjære mamma hoppe opp og ned på et badedyr iført en badehette som gjør henne mindre pen. Han påstår at han ikke er ødelagt for det, men tiden vil jo vise.

Vel, jeg har visst alle diagnoser fra A – Å ifølge han, men som han sier så fint «det gjør ikke noe mamma, fordi du fremstår fortsatt som noe positivt».

Tilbake til pinsen. Vi hadde glemt å handle inn for langhelgen og selvfølgelig var vi sent ute. Alt var stengt. Til vår desperasjon bestemte vi oss for å kjøre rundt. Noen måtte jo ha åpent. Da vi kom kjørende opp Storgata ser vi plutselig mange biler parkert på kryss og tvers, på fortauet og langs veien. Umiddelbart tenkte vi at det må ha skjedd en ulykke! Det viste seg at det bare var Joker som var åpent. Dere vet butikken der det alltid sitter en eldre indier utenfor i sin blendende, hvite turban, han som nikker fornøyd når kundene kommer. Denne dagen så han meget fornøyd ut der han satt og nikket i ett. I det vi åpnet butikkdøren begynte køen! Nei, dette var jo helt håpløst ropte vi begge. Der tok vi feil. Som vi alle vet så er indiere meget gode business/service mennesker, så her hadde de gjort noe smart.

Eieren satt selv i kassen og hans kone organiserte slik at alle kundene sto i rekke, og så hjalp hun hver enkel. Hun spurte hvilke varer kunden ønsket også sprang hun mellom hyllene og la varene i kurvene mens kundene stod i rekka. Det fungerte kjempebra! Ingen var sure, alle fikk hjelp, alle hadde tid til å prate med alle og ingen var stressa!  Jeg tror det var en meget god omsetningen den dagen, og «farfar India» som satt utenfor, må ha sovet godt den natten.

Jeg må også si jeg er meget imponert over gutta som henter søpla her i Horten! Makan til vennlige og service-orienterte mannfolk.

 Min kjære hund springer jo løs rundt i hagen dagen lang, så derfor må jeg være ekstra på vakt på tirsdager og onsdag, for da kommer gutta. En morgen hadde jeg glemt dem… Der står jeg i dusjen og har min daglige operasynging, og hører plutselig at noen er i porten! Jeg farer ut kun iført et litt for lite håndkle som dekker bare litt av min frodige kropp. Det var som i ballongdansen, bare at jeg burde ha tre ballonger istedenfor en. I det jeg runder hushjørnet ser jeg en av gutta har søppelkassa slepende etter seg og i den andre armen har han Racso hengende som en tung pølse. Han sier til bikkja «du må ikke stikke av kompis, da blir det bare et helvete for både deg og meg»! Snakk om god service! De tar ikke bare vare på søpla vår, men passer på at ikke hunden stikker av også! Jeg overøser han med takknemlighet, men har ser flau og forlegen ut. Jeg glemmer jo hvordan jeg ser ut. Kun iført mitt lille håndkle der det stå «Välkommen» på. Forresten så tror jeg at jeg glemte å skjule bakdelen da jeg gikk inn igjen.

I helgen hadde jeg party for mine venner. Litt ut på kvelden bestemmer vi oss for å gå på byen! De fleste var «lettere på druen», men de hadde jo meg som er avholds til å passe på dem. Vi er 15 stykker som går inn på et utested her i Horten. Alle bestiller drinker og har utestemme! Det hele er bare fantastisk hyggelig. Etter en stund kommer en dørvakt bort til meg og en av mine venner, som forøvrig er forsker i nanoteknologi og har drukket mye mindre enn alle andre. Dørvakten påstår at min venn ikke får lov å bestille mer drinker, da han sier at han har fått nok alkohol. Jeg begynner å le da min venn er den som oppfører seg best, han som ikke vifter med armene og er en dannet person. Dørvakten ser strengt på meg og mener alvor. Min venn får kun vann, men han får gjerne kjøpe drinker til resten av gjengen!

Jeg glemmer jo at vi er i mitt elskede Horten, ikke i Oslo der folk blir nektet all form for service og blir kastet ut hvis dørvakten mener de har fått for mye.

Jeg har knekt koden i Horten, man må ikke være for ordentlig for da «blender» du ikke inn! Se på meg som er avholds, jeg blir tatt for «fyllekjøring» fordi jeg så glad og full ut da jeg gikk ut fra utestedet før jeg satte meg i bilen. Det er meg som politiet retter blikket på når noe har skjedd.

Jeg sier bare VIVA de L`Horten! (Med stum «H») God Bless og je t`aime!

Badeklemmer fra

Hilde Skovdahl 

Tilbake til HJEM