Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/3/5/charterhilde.no/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464 "TO TETTE OG EI BADEHETTE" MOT mobbing! - charterhilde.no

"TO TETTE OG EI BADEHETTE" MOT mobbing!

«To tette og ei badehette» MOT mobbing!

Alle har vi kjent på følelsen av å ikke bli likt. Vi har også alle vært borte i mennesker som er slemme og fylt av misunnelse. Mennesker som rett og slett ikke vil deg vel. Vi blir fortvilt, mister motet, og søker oss da bort fra disse menneskene.

Tenk dere da hvordan det er å ha denne vonde følelsen hver eneste dag, og du kan ikke gå din vei, fordi de lar deg ikke være ifred! Dag ut og dag inn, der folk kritiserer alt ved deg fra utseende, væremåte, på hva du tror på, ja hele deg som person.

For noen varer dette i ukesvis, månedsvis, år, til og med hele livet, og dette er fra andre mennesker som bare har bestemt seg for å ødelegge ditt liv fordi de ikke har det bra med seg selv. De må ha noen å hevne seg på. Gi andre skylden.

Du rekker ikke en gang å hente inn deg selv, før neste slag er slått.

Du er som en spiker som blir slått hardt ned av en hammer. Du har ingen sjanse å stå imot. Kun hvis hammeren bommer eller den treffer spikeren skeivt, da får du en ørliten pause. Så blir du fort rettet opp igjen, og først da blir du slått ned så hardt, at du blir i ett med planken.

Jeg snakker om et menneske liv, som er like mye verdt som deg og meg. Som har like mange følelser og tanker som oss, om ikke mer.

Tenk deg å gå rundt å være konstant redd, lei seg, ikke ønsket, og ikke likt. Fra morgen til kveld. Det finnes mennesker som tar sitt liv fordi de ikke klarer situasjonen selv.

Dette gjelder både unge og eldre. Ja, voksne mennesker blir også mobbet!

Vi lever i 2015 og vi vet så inderlig godt at mobbing foregår overalt. Hvorfor er vi ikke enda strengere og mer handlekraftige da? Hva er det vi er redde for?

Alle kan vi begynne med å løfte på øyelokkene å se på de som er nærmest. Vi kan legge fra oss øreproppene og faktisk høre hva som blir sagt. Tørre å reise oss opp å si at dette finner jeg meg ikke i. Rett og slett være et modig og rettferdig medmenneske.

Ta deg tid til barna dine, og se etter forandringer. Ikke vent til problemet eventuelt går over, kanskje er det for sent. Vis barnet ditt tillit, at meg som foreldre kan du stole på. Krev at lærerne tar tak i det. Krev at skolen gjør alvorlige og umiddelbare endringer. Det samme gjelder sjefen din på arbeidsplassen. Si ifra når du ser at noen blir krenket. Vi må slutte å tie om dette. Vi har ikke råd til å miste noen flere mennesker nå på grunn av mobbing. Vi har alle et ansvar, for vi kan alle stoppe mobbing.

Sommerferien er over for denne gang, og et nytt år har begynt. La oss være ekstra observante, la det bli en livsstil å forhindre mobbing. Vi som bor i Horten, la oss gå frem med et godt eksempel og vise at det finnes en by/kommune i Norge som ikke tolererer noen form for mobbing! La oss stå sammen og vise en endring nå.

Vi kan ikke like alle, og det skal vi ikke heller! Det er umulig. Men vi må ha respekt for hverandre. Liker du ikke Ola, er det helt ok, men gi han en sjanse å bli likt av andre.

Hilde Skovdahl

Listekandidat 20 plass, Arbeiderpartiet.

Tilbake til HJEM