Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/3/5/charterhilde.no/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464 TO TETTE OG EN BADEHETTE OG DET ER SNART JUL! ( DEL 3) - charterhilde.no

TO TETTE OG EN BADEHETTE OG DET ER SNART JUL! ( DEL 3)

«UNDER MISTELTEINEN» del 3

TO TETTE OG EN BADEHETTE OG DET ER SNART JUL!

«Du viser ikke fingeren til meg, for da får du deg to tette og en badehette!» freser jeg, der jeg sitter inne i bilen min og blir forbikjørt av en mann i 50 årene. Han kjører en Jaguar, og snakker attpåtil i mobiltelefonen. Nå er det to dager siden dette skjedde, og jeg tenker ennå på han … hvordan klarte han å kjøre forbi meg, vise fingeren og snakke i mobiltelefonen samtidig?! Vel svaret er … det er snart Jul og da klarer man det meste!

Stressfaktoren har økt betydelig de siste dagene, man føler det i luften. Mannfolka har begynt å holde litt hardere i rattet der de kjører sammenbitt med sine kjørehansker på. Hos flere menn har nok tanken om ta en pause fra kona, streifet dem, i hvert fall en gang om dagen på grunn av alt mas og kjas der hjemme. Men åååå som de setter pris på oss når alt endelig er ferdig. Bordet er dekket og julen kan ringes inn!

Kvinnenes hender er blitt ru og røde etter all grønnsåpe og Ajax. Med kjøkkenroser og høy puls, maser de mer enn noen sinne med sine gjelde kvinnestemmer. Men vi vet at det bare er fordi at de ønsker å gjøre det så koselig som mulig!  Med syv sorter kaker, rene hus, julepynt og girlandere går vi alle inn for å få til den perfekte jul. Er jeg gammeldags og stigmatiserende nå tenkte du? Selvfølgelig er jeg det!  Men man kan jo også bare drite i det og dra til Bali!

Hos en av naboene mine behøver det ikke å pyntes. For der har adventsstaken stått i kjøkken vinduet siden forrige jul. Så egentlig var han først ute uten å gjøre noe som helst!

Alt er bare stress og mas. Men stopp opp mine venner! La oss synke ned i badekaret som er fylt med varmt vann og skum med duft av beroligende Lavendel.  Senk skuldrene dine og kjenn varmen spre seg i vinterkroppen din. Alt er stille og deilig. Du blir døsig og hører kun det monotone dryppet fra kranen, som du stopper ved å trykke stortåen mot den.

Du drømmer deg bort og flyter inn i eventyrland.

Vi er i Lystlunden. Det er kveld og fra trærne kan du skimte små lys. Går du nærmere kan du se små døråpninger i stammene. Det er der alvene bor. Det har by gartneren Jonna Kjartansdòttir fortalt oss. Jeg liker å drømme videre på dette. For hvis du banker forsiktig tre ganger på disse små dørene, kan du hviske et ønske, og da vil alven der inne sørge for at det går i oppfyllelse. Du kan ikke ønske deg en ting, men en god hendelse. Noe som du ønsker for et annet menneske eller for deg selv. Trærne i Lystlunden er fylt av gode ønsker, det er derfor det er så deilig å gå der, og står du helt stille kan du høre at alvene synger der inne i trærne.

Men det var som fa….. jeg har jo ikke badekar! Jeg ønsker meg et badekar! Men ved å ta meg en liten pause og late som jeg tok et bad, er jeg jo både varm og glad i sjelen nå! Det håper jeg du også er! Nå kan vi fortsette med det vi drev med og kose oss med tanken på hva vi ønsket.

Vær litt ekstra snill mot de rundt deg nå og nyt denne førjulstid, for den kommer ikke tilbake før om et helt år.

Jeg ønsker at DITT ønske går i oppfyllelse med hele mitt hjerte.

God Bless og je t`aime !

 

Tilbake til HJEM